Interim management opdrachten 

(Bij de referenten zijn de functies uit de periode van de opdracht opgenomen)

Drs. Gijs de Bont, lid CvB Helicon opleidingen

Frank is een integrale directeur op hoog niveau: intern en extern, financiën/bedrijfsvoering en HR in alle facetten. Hard op de inhoud, zacht op de relatie, duidelijke koers, krijgt de mensen mee en houdt de vaart erin. Straalt positiviteit uit en heeft een enorme can-do-mentaliteit.

Drs. Olaf van Nugteren, lid CvB Summa College

Frank is het Summa College uitstekend van dienst geweest als interim programma manager. Hoewel geen gemakkelijke klus, heeft hij na een grondige analyse door een systematische aanpak, aandacht voor medewerkers, zorg voor onderwijskwaliteit en het voortdurend zoeken naar afgewogen oplossingen, zijn opdracht naar volle tevredenheid vervuld.

Drs. Jeroen van den Berg, voorzitter CvB ROC Rivor

Frank heeft als projectmanager van de diplomaroute voor gastouders bij ROC Rivor een geweldige prestatie geleverd. Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in dit inhoudelijk en financieel succesvolle project, waarbij binnen een jaar zo'n 16.000 gastouders een diplomaroute hebben doorlopen. Daarna heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het verder uitbouwen van dit traject naar de nieuwe organisatie van Rivor.net. Ik heb Frank leren kennen als een gedreven professional waarmee het voor mij als bestuurder prettig samenwerken is.

Drs. Rob Franken, voorzitter CvB ROC Rivor

Fragmenten uit déchargedocument: ”ROC Rivor en Rivor.net in het bijzonder zijn je dankbaar ….. We hebben je leren kennen als een gedreven medewerker met een wenkend perspectief voor ogen dat je ook nooit meer uit het oog hebt verloren ….. Een prestatie van formaat”

Drs. Hans Jansen, lid CvB Wellant College

Frank is een resultaatgerichte programma manager die zowel de grote lijn in de gaten houdt als waar nodig kan (bij)sturen op details. Door goede en tijdige communicatie (in zowel woord als geschrift) voorkomt hij verrassingen en signaleert hij mogelijke afwijkingen van de overeengekomen doelstellingen bij zijn opdrachtgever. Als het echt nodig is volgt escalatie. Geduld is niet altijd zijn sterkste eigenschap. Dit kan tot irritatie van zijn omgeving leiden. In sommige gevallen kan dit ook een functioneel karakter hebben. 

 

Ervaringen van collega's in dienstverband in het onderwijs

(Bij de referenten zijn de functies uit de periode van de samenwerking opgenomen)

Dr. Nathaly Bovy, clustermanager Life Sciences bij de HU

Frank is iemand die het beste in je boven weet te halen door zeer oprechte feedback te geven. Daarbij is hij een echte "people-manager": "hard voor de inhoud, zacht (aandacht en vertrouwen) voor de mens". Hij heeft een heldere visie op hetgeen hij (met een organisatie) wil bereiken en weet hieraan vast te houden, ook als het even niet zo voorspoedig gaat. Op deze wijze weet hij succesvol veranderingen in gang te zetten, "als een frisse wind door de organisatie.

bernard.png

Bernard Fransen MSc, voorzitter CvB ROCMN

Frank is in staat om na een heldere analyse veranderingen in te zetten, gefundeerd op een zorgvuldig opgebouwd en breed draagvlak. Hij heeft dat als directeur van onze fusiepartner Gildevaart op een voortreffelijke wijze gedaan. Daarna heeft Frank het verandertraject als concern directeur van alle contractactiviteiten geïmplementeerd en afgerond.

 

Dr. Lucy Schmitz, lid CvB ROCMN

Frank is enthousiast, creatief en kan mensen meenemen in verandering. Hij laat ze mooie verten zien waardoor ze zin krijgen om die verten te verkennen en met hem mee te gaan…